Konfitura z mango

4.49 (200 ocen)

Gotowe konfitury mogę kupić, ale wolę robić je z chrześnicą

Składniki:

  • 1,5 kg mango,
    400 g rodzynek
    główka czosnku,
    2 łyżki świeżo startego imbiru,
    1/2 szklanki octu ryżowego,
    150 g brązowego cukru,
    1 mała papryczka chili,
    sól
Wystaw ocenę:

4.49 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura z mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obrać ze skórki, pokroić w kawałki, przełożyć do rondla o grubym dnie, postawić na małym ogniu. Dodać starty imbir, posiekany czosnek, ocet, cukier, rodzynki i posiekaną papryczkę, dusić na bardzo małym ogniu około półtorej godziny, w razie potrzeby podlewając nieco wodą. Pod koniec posolić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować