Konfitura z arbuza

  • wyświetlono: 1432 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

zmodyfikowany przepis z gazety. Pierwszy raz robiłam i bardzo smaczny.

ciastto80
  • 40min

Składniki

duży arbuz
2 cytryny
cukier po 1,5 łyżeczki na słoiczek
goździki po 3-4 sztuki na słoiczek
cynamon

Sposób przygotowania przepisu:

Konfitura z arbuza

  • 1. Posiekać arbuza w kostkę, wybrać pestki. Sparzyć cytrynę i pokroić w plasterki. Do umytych słoiczków włożyć po plasterku cytryny, goździki i arbuza (lekko upchać), zalać sokiem puszczonym przez arbuza i wsypać po 1,5 łyżeczki cukru i odrobinę cynamonu. Pasteryzować ok. 13 minut od zagotowania.

Porady

Należy pasteryzować 2 dni pod rząd, tak jak przetwory z dyni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatacynamoncytrynaArbuzcukiergoździki

Komentarze

Podobne przepisy

Dżem z arbuza

Dodane przez: RedakcjaPP

Dżem z arbuza

Jestem biologiem na emeryturze....

Konfitura z czarnej porzeczki

Dodane przez: mysza75

Konfitura z czarnej porzeczki

Domowe słodkie konfitury, można...

Konfitura z aronii

Dodane przez: Jola66

Konfitura z aronii i jabłek

Przetwory z aronii nie tylko sąt...

image-273thjj

Dodane przez: Mniam1

Konfitura z pigwowca

Oprócz nalewki i soku z pigwowca...

Konfitura z czerwonej porzeczki

Dodane przez: mysza75

Konfitura z czerwonej porzeczki

Domowa konfitura którą robiła moja...

galaretka z arbuza

Dodane przez: iziona

Galaretka z arbuza

Pyszna,słodka przekąska .

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE