PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Konfitura z arbuzahttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/36/a0c62dcf910bac9f6c1f4476562d3aa120a74110.jpeg480640http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/konfitura-z-arbuza
duży arbuz
2 cytryny
cukier po 1,5 łyżeczki na słoiczek
goździki po 3-4 sztuki na słoiczek
cynamon
Sposób przygotowania przepisu:
Konfitura z arbuza
1.
Posiekać arbuza w kostkę, wybrać pestki. Sparzyć cytrynę i pokroić w plasterki. Do umytych słoiczków włożyć po plasterku cytryny, goździki i arbuza (lekko upchać), zalać sokiem puszczonym przez arbuza i wsypać po 1,5 łyżeczki cukru i odrobinę cynamonu. Pasteryzować ok. 13 minut od zagotowania.
Porady
Należy pasteryzować 2 dni pod rząd, tak jak przetwory z dyni.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze