Kompot z rabarbaru

4.5 (172 ocen)

Orzeźwiający kompot, który ugasi pragnienie w największe upały ;)

Składniki:

  • 7 łodyg rabarbaru
    sok z 1/2 cytryny
    cukier waniliowy
    miód do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Kompot z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Ugotować ok 2l wody i wrzucić rabarbar, dodać sok z cytryny i cukier waniliowy. Gotować kilkanaście minut aż zmięknie, odcedzić. Ciepły kompot dosłodzić do smaku miodem i odstawić do ostygnięcia. W duże upały podawać z kostkami lodu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować