Kompot z rabarbaru

  • wyświetlono: 2056 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Orzeźwiający kompot, który ugasi pragnienie w największe upały ;)

IMG_3480

Składniki

7 łodyg rabarbaru
sok z 1/2 cytryny
cukier waniliowy
miód do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Kompot z rabarbaru

  • 1. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Ugotować ok 2l wody i wrzucić rabarbar, dodać sok z cytryny i cukier waniliowy. Gotować kilkanaście minut aż zmięknie, odcedzić. Ciepły kompot dosłodzić do smaku miodem i odstawić do ostygnięcia. W duże upały podawać z kostkami lodu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciezdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylalatomiódRabarbarnapoje

Komentarze

Podobne przepisy

image-0a5xgyr

Dodane przez: justyna1880

Kompot z rabarbaru z pomarańczą

Najlepszy kompot jaki piłam.

Kompot z rabarbaru

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Kompot z rabarbaru

W polskiej kuchni najbardziej znanym...

Kompot z rabarbaru

Dodane przez: Izabela77

Kompot z rabarbaru

Rabarbar zawsze będzie przypominał...

Kompot z rabarbaru i jabłek

Dodane przez: LenaGotuje

Kompot z rabarbaru i jabłek

Kompot z rabarbaru oraz jabłek...

Kompot z rabarbaru

Dodane przez: ilka_86

Kompot z rabarbaru

Na śląskich wioskach, rabarbar...

Kompot z rabarbaru i aronii

Dodane przez: anemon

Kompot z rabarbaru i aronii

Doskonale gasi pragnienie, jest...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE