Kompot z rabarbaru

5 (142 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Myślę, że na bardzo wielu stołach był taki kompot w ostatnim czasie. Zapach rabarbaru, bzów, konwalii ...czy jest coś piękniejszego....

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 lasek rabarbaru
    1 jabłko
    1 czerwony buraczek

    cukier
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kompot

Kompot z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łodygi dokładnie umyć i pokroić na 2cm kawałki. Jabłko przekroić na 4 części i usunąć gniazda nasienne.
    W garnku zagotować ok 3 l wody i wrzucić rabarbar oraz jabłko.
    Na koniec dodać 3 plasterki buraczka - to dla koloru, bo często kompot z rabarbaru jest dość blady. Posłodzić wg uznania. Przecedzić. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jabłka Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować