Kompot z gruszek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Do przygotowania tego kompotu najlepsze będą twarde, słodkie gruszki.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg. gruszek
    1 szklanka cukru
    2 szklanki wody
    Dodatkowo:
    słoiki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Kompot

Kompot z gruszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Gruszki obieram ze skórki, kroję na pół, usuwam gniazda nasienne. Pokrojone owoce układam ciasno w słoikach. Z wody i cukru gotuję zalewę, zalewam nią owoce. Słoiki zakręcam, pasteryzuję 15 minut. Odwracam do góry dnem. Gdy ostygną wynoszę do spiżarki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować