Kompot z gruszek na zimę

4.35 (205 ocen)

W zimie cieszy pyszny, domowy kompot z nutą goździków.

Składniki:


  • gruszki - dowolna ilość
    woda ciepła (ok. 0,5l na słoik)
    po 2 łyżki cukru na słoik
    3 goździki do każdego słoika
Wystaw ocenę:

4.35 (205 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kompot z gruszek na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki umyć, obrać, opłukać, podzielić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Ułożyć w słoiku, wsypać 2 łyżki cukru, 3 goździki i zalać ciepłą wodą. Zakręcić. Pasteryzować około 20 minut od zagotowania.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować