Kompot warzywno owocowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny i łatwy w przygotowaniu kompot. Połączenie warzywa z owocami jest mało spotykane ale bardzo, bardzo zdrowe.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średni burak czerwony
    2 jabłka
    0,5 kg. truskawek mrożonych
    2 cytryny
    2 litry wody
    1 cukier waniliowy
    1 łyżeczka przyprawy korzennej
    3 łyżki miodu
    Dodatkowo:kilka mrożonych truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Kompot

Kompot warzywno owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Buraka obieram, kroję w plasterki, przesypuję cukrem waniliowym, odstawiam na godzinę. Pokrojone jabłka[bez środków] i truskawki zalewam wodą, doprowadzam do zagotowania i gotuję ok. 20 minut, po tym czasie dodaje buraka z wytworzonym sokiem, doprowadzam do zagotowania, zestawiam z kuchni i pozostawiam na 15 minut, odcedzam, lekko studzę. Do kompotu dodaję miód, przyprawę korzenną i sok z jednej cytryny, mieszam. Podaję z plasterkiem cytryny i mrożonymi truskawkami.

Porady

Truskawka mrożona schłodzi nam kompot, jeśli wolimy ciepły, jej nie dodajmy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jabłka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować