Kolorowe pierogi.

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ten przepis powstał w chwili gdy lodówka świeciła pustkami. Nie było czasu na zakupy i musiałam improwizować z tego co miałam.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ciasto:jajko
    3 łyżki oleju
    szklanka mąki + 2 łyżki
    50 mil gorącej wody
    łyżka kakao
    sól
    nadzienie: 200 g twarogu
    4 łyżek kandyzowanego ananasa
    jajko
    łyżka cukru waniliowego
    łyżka budyniu
    łyżka manny
    łyżka skórki pomarańczowej
    2 łyżki soku pomarańczowego
    oraz: łyżka masła
    łyżeczka cukru waniliowego
    1 łyżka kandyzowanego ananasa
    woda i sól do gotowania
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierogi

Kolorowe pierogi. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kolorowe pierogi. 1. Z mąki i reszty składników zagniatamy ciasto. Następnie je umieszczamy między dwoma ciepłymi talerzami aby odpoczęło. Po 20 min zabieramy się za wałkowanie.
  • Kolorowe pierogi. 2. Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy resztę składników i wyrabiamy. Na koniec dodajemy kostkę ananasa.
  • Kolorowe pierogi. 3. Z rozwałkowanego ciasta wycinamy krążki, układamy porcję nadzienia i zlepiamy. Gotujemy wolno w osolonym wrzątku 10 min od wypłynięcia.
    Rozpuszczamy masło, dodajemy cukier waniliowy i łyżkę kostki, polewamy cieple pierogi.

Porady

Polecam trzymanie ciasta w ciepłych talerzach. Takie ciasto jest dużo bardziej plastyczne i nie sprawia żadnych trudności.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować