Kolorowe pierogi z kaszanką

5 (183 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Smaczne, kolorowe pierogi ....

Składniki:

  • FARSZ
    -kaszanka 50 dkg
    -cebula 1 sztuka
    -musztarda rosyjska 2 łyżki
    -majeranek 2 łyżki
    -sól
    -pieprz
    -jabłko 1 sztuka
    -masło 2 klarowane 2 łyżki
    CIASTO CZERWONE
    -mąka pszenna 30 dkg
    -przecier pomidorowy 2 łyżki
    -woda gorąca 3/4 szklanki
    -oliwa 2 łyżki
    -sól 1 szczypta
    -papryka 1 szczypta
    CIASTO ZIELONE
    -mąka (pszenna) 2 szklanki
    -szpinak świeży 30 dkg
    -woda gorąca
    -oliwa 2 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Kolorowe pierogi z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników, zagnieść ciasto pomidorowe, zawinąć w folię odłożyć do lodówki.
    Ciasto zielone zrobić tak samo tylko dodać, podsmażony i zmiksowany szpinak.
    Obrać kaszankę z jelita.
    Cebulę drobno pokroić, zeszklić na maśle, dodać obrane, drobno pokrojone jabłko, podsmażać razem 5 minut.
    Dodać kaszankę, musztardę, podsmażać jeszcze chwilkę, mieszać żeby się nie przypaliła.
    Doprawić solą , pieprzem i majerankiem, wymieszać.
    Ciasto jedno i drugie cienko rozwałkować, wykrawać foremką koła, nakładać po łyżeczce farszu, dokładnie skleić.
    Ugotować pierogi w osolonej wodzie. Polać wytopionym boczkiem z cebulką.
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować