Kolorowe pierogi z kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników, zagnieść ciasto pomidorowe, zawinąć w folię odłożyć do lodówki.
Ciasto zielone zrobić tak samo tylko dodać, podsmażony i zmiksowany szpinak.
Obrać kaszankę z jelita.
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na maśle, dodać obrane, drobno pokrojone jabłko, podsmażać razem 5 minut.
Dodać kaszankę, musztardę, podsmażać jeszcze chwilkę, mieszać żeby się nie przypaliła.
Doprawić solą , pieprzem i majerankiem, wymieszać.
Ciasto jedno i drugie cienko rozwałkować, wykrawać foremką koła, nakładać po łyżeczce farszu, dokładnie skleić.
Ugotować pierogi w osolonej wodzie. Polać wytopionym boczkiem z cebulką.
SMACZNEGO!!!!
Komentarze