Tacos-polakos czyli wypasiony placek z ... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od przygotowania nadzienie. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, dodajemy drobno pokrojoną cebulę oraz imbir.
Podsmażamy chwilę aby się zeszkliło. Mięso rwiemy na małe kawałki i podsmażamy razem z cebulą. I tu równie dobrze sprawdzi się wędlina, wcale nie musi być mięso. Paprykę kroimy w cienkie paski i razem wszystko podduszamy.Na koniec dodajemy resztę przypraw i doprawiamy ostatecznie według smaku.
2.Do naczynia wybijam jajko, dodajemy sól i pieprz i mąkę, a następnie mocno spieniamy. Rozgrzewamy patelnię przetartą odrobiną tłuszczu. Gdy ta jest już gorąca, dodajemy do masy jajecznej makaron( u mnie były nitki), delikatnie mieszamy i wylewamy na patelnię. Smażymy na rumiano z obu stron
3.Gorący smarujemy nadzieniem, na wierzch dajemy potarganą sałatę, składamy na pół i gotowe.
Komentarze