Kolorowa potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i gotujemy
10 minut. Lekko studzimy.
Kroimy w kawałki.
2.Brokuł i kalafiora myjemy.
Gotujemy 10 minut w osolonej wrzącej wodzie. Odcedzamy.
Marchewkę obieramy, myjemy
i kroimy w plasterki. Paprykę
myjemy, usuwamy gniazdo
nasienne, miąższ kroimy
w małą kostkę.
3.Kostkę rosołową rozpuszczamy
w 1 szklance wrzątku.
Zalewamy marchewkę i mięso.
Gotujemy ok. 7 minut.
Wsypujemy groszek i paprykę.
Mieszamy. Gotujemy kilka
minut. Wkładamy brokuł i kalafiora.
Chwilę dusimy. Doprawiamy
solą i pieprzem.
Porady
Potrawa będzie bardziej wykwintna, jeśli dodamy do niej pokrojone mango.
Komentarze