Kolorowa potrawka

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

Jest apetyczna i zdrowa. W sam raz na lekki obiad.

  • 35 min

Składniki:

  • ● 25 dag fileta z kurczaka lub indyka
    ● 1/2 kostki rosołowej drobiowej
    ● marchewka
    ● 4 łyżki groszku (może być konserwowy lub mrożony)
    ● 1/4 kalafiora
    ● 1/4 brokułu
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowa potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i gotujemy
    10 minut. Lekko studzimy.
    Kroimy w kawałki.
  • Kolorowa potrawka 2. Brokuł i kalafiora myjemy.
    Gotujemy 10 minut w osolonej wrzącej wodzie. Odcedzamy.
    Marchewkę obieramy, myjemy
    i kroimy w plasterki. Paprykę
    myjemy, usuwamy gniazdo
    nasienne, miąższ kroimy
    w małą kostkę.
  • Kolorowa potrawka 3. Kostkę rosołową rozpuszczamy
    w 1 szklance wrzątku.
    Zalewamy marchewkę i mięso.
    Gotujemy ok. 7 minut.
    Wsypujemy groszek i paprykę.
    Mieszamy. Gotujemy kilka
    minut. Wkładamy brokuł i kalafiora.
    Chwilę dusimy. Doprawiamy
    solą i pieprzem.

Porady

Potrawa będzie bardziej wykwintna, jeśli dodamy do niej pokrojone mango.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Filet z kurczaka Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować