1.PRZYRZĄDZANIE CIASTA:
Białka ubić na sztywno dodać cukier i powoli ciągle ubijać dodawać żółtka--ubić na puch.Następnie mąkę wymieszać z makiem i proszkiem do pieczenia.Zmniejszyć obroty miksera na najmniejsze i powoli dodawać suche produkty.Upiec biszkopt.Po wystudzeniu przekroić na pół.
PRZYRZĄDZANIE MASY CZEKOLADOWEJ:
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej-wystudzić.Śnieżkę ubić według przepisu na opakowaniu dodać śmietan fixy i na koniec zimną czekoladę.
PRZYRZĄDZANIE MASY ZIELONEJ:
Galaretki rozpuścić w 300 ml.wrzątku wystudzić do zimnej dodać dżem agrestowy i agrest mrożony.
PRZYRZĄDZANIE MASY RÓŻOWEJ:
Galaretki rozpuścić w 300 ml. wrzątku,wystudzić.Śnieżkę ubić według przepisu na opakowaniu dodać tężejącą galaretkę.
PRZEŁOŻENIE:
1.CIASTO Z MAKIEM
2. MASA CZEKOLADOWA
3.MASA ZIELONA
4.MASA RÓŻOWA
5.CIASTO Z MAKIEM
6.POLEWA CZEKOLADOWA
Porady
Moja mama robi dżemy agrestowe do tego ciasta wyśmienite.
Komentarze