Kółeczka biszkoptowe z kremem czekoladowym i serduszkami truskawkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj biszkopt. Białka oddziel od żółtek i ubij z cukrem na sztywną masę. Żółtka utrzyj z olejem i dodaj
do masy, zmiksuj. Gdy się cukier rozpuści wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i wymieszaj
całość dokładnie łyżką. Przełóż do foremek na muffinki do około ¾ wysokości. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 160 stopni.
3.Wystudzone muffinki przetnij wzdłuż i z górnego kawałka wytnij kształt serduszka. Na pierwszą część
biszkopcików wyłóż warstwę kremu, przykryj drugą częścią biszkoptu, a do wyciętych w biszkoptach. Możesz udekorować dodatkowo bitą śmietaną wierz ciastek.
serduszek nałóż drobno pokrojone kawałki truskawek.
Komentarze