Kółeczka biszkoptowe z kremem czekoladowym i serduszkami truskawkowymi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetnie smakują, a ich smak to czysta esencja lata.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka jest u mnie pojemności 250 ml
    Składniki biszkoptu:
    4 jaja
    5 łyżek mąki pszennej
    4 łyżki oleju
    4 łyżki cukru
    Płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    Składniki masy:
    Szklanka gotowego kremu czekoladowego
    150 gram masła
    Ponadto:
    25 dag truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Krem Krem czekoladowy

Kółeczka biszkoptowe z kremem czekoladowym i serduszkami truskawkowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj biszkopt. Białka oddziel od żółtek i ubij z cukrem na sztywną masę. Żółtka utrzyj z olejem i dodaj
    do masy, zmiksuj. Gdy się cukier rozpuści wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, i wymieszaj
    całość dokładnie łyżką. Przełóż do foremek na muffinki do około ¾ wysokości. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 160 stopni.
  • 2. Przygotuj masę. Miękkie masło utrzyj z kremem czekoladowym dodając porcjami krem czekoladowy.
  • 3. Wystudzone muffinki przetnij wzdłuż i z górnego kawałka wytnij kształt serduszka. Na pierwszą część
    biszkopcików wyłóż warstwę kremu, przykryj drugą częścią biszkoptu, a do wyciętych w biszkoptach. Możesz udekorować dodatkowo bitą śmietaną wierz ciastek.
    serduszek nałóż drobno pokrojone kawałki truskawek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować