Kokosowy sernik bez sera z truskawkami na orzechowym spodzie

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Sernik bez sera? Tak dokładnie tak ... nigdy nie sądziłam, że tak dobrze może smakować.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SPÓD:

    50 g orzeszków ziemnych niesolonych
    100 g orzechów włoskich
    100 g orzechów laskowych
    100 g daktyli namoczonych
    1 łyżeczka kakao
    15 g oleju kokosowego
    2 łyżki wody

    MASA:

    150 g kaszy jaglanej
    400 ml mleka kokosowego
    150 ml wody
    2 łyżki kokosu
    1 łyżka ksylitolu

    PONADTO:

    truskawki
    1 galaretka truskawkowa
    chipsy kokosowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Kokosowy sernik bez sera z truskawkami na orzechowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Daktyle odsączyć.
  • 2. Orzechy zmielić w rozdrabniaczu, dodać pozostałe składniki i wyrobić gęsta masę.
  • 3. Masą wylepić spód tortownicy /24 cm/ wyłożonej folią spożywczą. Wyrównać.
  • 4. Kaszę wypłukać dwukrotnie w ciepłej wodzie. Dodać mleko kokosowe i 150 ml wody. Gotować do momentu odparowania płynów.
  • 5. Dodać ksylitol i kokos i zblendować wszystko na gładką masę. Wyłożyć na orzechowy spód. Schłodzić.
  • 6. Na masie jaglano - kokosowej ułożyć pokrojone w plasterki truskawki.
  • 7. Zalać tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 0,5l wody. Schłodzić.
  • 8. Udekorować chipsami kokosowymi i połówkami truskawek.
  • 9. Inspiracja: www.ostra-na-slodko.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować