Makaron kokardki w trzech serach

0 (0 ocen)

Proste, smaczne i sycące danie, czyli makaron w sosie serowym z dodatkiem ostrych kabanosów i delikatnych orzechów pinii.

Składniki:

  • podstawowe z zestawu:
    200 g makaronu kokardki
    100 g mozzarelli w kulce
    100 g serka topionego śmietankowego
    100 g sera pleśniowego typu lazur niebieski
    30 g orzechów pinii

    podstawowy dodatkowy:
    70 g kabanosów wieprzowo - wołowych z chili

    robocze:
    1 mała cebula
    2 łyżki oliwy do smażenia
    sól himalajska
    pieprz
    czosnek niedźwiedzi
    1 łyżka śmietany
    ok. 4 łyżki wody z gotowania makaronu

    dekoracja:
    świeży koper
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Ser

Makaron kokardki w trzech serach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.
    Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oliwie. Wrzucić pokrojoną mozzarellę, ser topiony i rozdrobniony ser pleśniowy, dodać śmietanę, czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz. Mieszać do momentu roztopienia się serów, wlać wodę z gotowania makaronu, aby sos był bardziej płynny.
    Na końcu dodać makaron i pokrojone kabanosy. Dokładnie połączyć składniki.
    Gotowe danie przełożyć na talerze. Na suchej patelni uprażyć orzechy piniowe, posypując nimi makaron. Całość dodatkowo posypać świeżym koprem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Sery Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować