Kociołek z łopatką, papryką, grzybami i ogórkiem kiszonym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie obiadowe z mięsem z łopatki, suszonymi grzybami, które podkręcają smak, pieczarkami, papryką, ogórkiem kiszonym i cebulą. Podajemy z kluskami śląskimi, pampuchami lub z ziemniakami.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa z łopatki,

    250 g małych pieczarek,

    duża czerwona papryka,

    3 małe cebule,

    15 g suszonych grzybów,

    duży ogórek kiszony,

    sól, pieprz,

    duża szczypta majeranku,

    duża szczypta słodkiej papryki wędzonej

    łyżka masła

    3-4 liście laurowe,

    kilka ziaren ziela angielskiego,

    300 ml bulionu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kociołek z łopatką, papryką, grzybami i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w małą kostkę. Podsmażamy przez 10 minut na łyżce masła. Następnie dodajemy obraną, grubo pokrojoną cebulę, suszone grzyby, zalewamy bulionem, dodajemy ziele i liście laurowe. Dusimy na małym ogniu przez 20 minut.
    Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, przekrojone na pół pieczarki. Mieszamy, dodajemy pieprz, majeranek i słodką paprykę. Dusimy do miękkości mięsa. Na koniec dajemy pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego - podgrzewamy jeszcze przez 5-7 minut. Doprawiamy ewentualnie do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Duszenie Obiad Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować