Roladki z kurczaka faszerowane papryką i ogórkiem kiszonym

4.5 (180 ocen)

  • 35 min

Do przygotowania w kilka chwil. Każdemu będą smakować.

  • 35 min

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z piersi kurczaka,
    1/2 strąka papryki czerwonej.
    1/2 strąka papryki żółtej,
    2 ogórki kiszone,
    2 jajka,
    2 szklanki bułki tartej,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki z kurczaka faszerowane papryką i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski. Ogórki kiszone także kroimy w podłużne pasy. Filety z piersi kurczaka cienko rozbijamy tłuczkiem. Oprószamy solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa kładziemy po kawałku papryki oraz ogórka. Mięso delikatnie zwijamy w roladki.
  • 2. Roladki maczamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej.
  • 3. Przygotowane roladki układamy na patelni z rozgrzanym olejem. Smażymy na rumiano z każdej strony. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować