Knedle z mięsem i skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki gotuje zawsze dzień wcześniej i ostygnięte przeciskam przez praskę . Na stolnicy wykładam wszystkie produkty na jajka robię wgłębienie , dokładnie zagniatam na jednolitą masę . jeśli ciasto jest za wilgotne podsypuję mąką tak do momentu aż da się formować .
W dni kiedy gotuję rosół obieram dokładnie mięso jest to u mnie zawsze kura , kurczak wołowina , Mielę przez maszynkę , cebulę obieram i przesmażam na bardzo złoty kolor . Także przepuszczam przez maszynkę czosnek przeciskam przez praskę , Wszystkie składniki doprawiam do smaku przyprawiamy . mieszamy .Formuję małe kuleczki i odkładam
Z ciasta powstałego z ziemniaków biorę po truchu w srodek wkładam kulki mięsne i formuje okrągłe knedle wkładam na gotowaną osoloną wodę z dodatkiem oliwy gotuję do wypłynięcia . Wykładam na talerze na patelni posiekaną bardzo drobno słoninkę topię aż powstaną skwarki . polewam po knedlach . Pycha smacznego
Komentarze