KNEDLE Z MIĘSEM i SKWARKAMI

0 (0 ocen)

SMAK MOJEGO DZIECIŃSTWA Z RĄK MOJEJ BABCI SMAKOWAŁY ZAWSZE WYBORNIE

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    0,5 kg ziemniaków gotowanych
    1 szklanka mąki pszennej
    ½ szklanki mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    Sól
    Mięso gotowane i obrane z rosołu
    4 Cebule
    3 ząbki czosnku
    Majeranek
    Przyprawa uniwersalna warzywna
    20g słoninki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Knedle z mięsem i skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ueef8s 1. Ziemniaki gotuje zawsze dzień wcześniej i ostygnięte przeciskam przez praskę . Na stolnicy wykładam wszystkie produkty na jajka robię wgłębienie , dokładnie zagniatam na jednolitą masę . jeśli ciasto jest za wilgotne podsypuję mąką tak do momentu aż da się formować .
    W dni kiedy gotuję rosół obieram dokładnie mięso jest to u mnie zawsze kura , kurczak wołowina , Mielę przez maszynkę , cebulę obieram i przesmażam na bardzo złoty kolor . Także przepuszczam przez maszynkę czosnek przeciskam przez praskę , Wszystkie składniki doprawiam do smaku przyprawiamy . mieszamy .Formuję małe kuleczki i odkładam
    Z ciasta powstałego z ziemniaków biorę po truchu w srodek wkładam kulki mięsne i formuje okrągłe knedle wkładam na gotowaną osoloną wodę z dodatkiem oliwy gotuję do wypłynięcia . Wykładam na talerze na patelni posiekaną bardzo drobno słoninkę topię aż powstaną skwarki . polewam po knedlach . Pycha smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować