Knedle z mięsem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Knedle z mięsem

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ugotowanych ziemniaków
    1 jajko
    1 szkl mąki Warmińskiej Młynomag
    sól

    nadzienie
    450 g mięsa mielonego
    sól
    pieprz
    szczypta estragonu
    szczypta lubczyku
    1 łyżka bułki tartej (kiedy mięso jest zbyt luźne)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Knedle Dania główne

Knedle z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z przyprawami.
    Z mąki i ziemniaków z dodatkiem jajka zagniatamy ciasto jak na kopytka .
    Dzielimy na kawałki wielkości renklody, rozklepujemy i nadziewamy mięsem, dokładnie zaklejamy i formujemy owalne knedle.
    Gotujemy w osolonym wrzątku, podajemy polane masłem przysmażonym z cebulką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować