KNEDLE Z MALINAMI

4 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Idealny obiad na letni posiłek!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
    koszyczek malin
    250 g mąki pszennej
    50 g mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    sól
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Knedle Dania główne

Knedle z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w łupinach. Następnie obrać i rozgnieść dokładnie. Do ziemniaków dodać jajka, sól oraz mąki. Wymieszać dokładnie. Z tak przygotowanego ciasta należy odrywać kawałki ciasta, formować z nich mini placuszki. Na każdy placuszek posypać małą ilością cukru pudru a następnie położyć maliny. Zlepić ciasto tak aby powstały kule. Dokładnie zlepić brzegi ciasta.

    Knedle gotować ok 3 minut do czasu wypłynięcia ich na powierzchnię wody. Podawać z jogurtem lub śmietaną i cynamonemkne
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować