Klopsy z kapusty

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

Proste w wykonaniu i smakują rewelacyjnieW moim domu rodzinnym goszczą na Wigilijnym stole od ponad 50 lat! Przepis mojej Prababci;)

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    -1kg kapusty pekińskiej, może być też inny rodzaj, ale tej kapusty nie musimy mielić

    -1-2 jajek

    -bułka tarta

    -sól, pieprz do smaku

    -olej lub oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops

Klopsy z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Kapustę kroimy w drobne paseczki. Wrzucamy do garnka, zalewany wodą i gotujemy ok. 30 min na wolnym ogniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. W razie potrzeby mielimy. Przerzucamy ją do miski, podajemy jajka, bułkę tartą i przyprawy. Formujemy klopsiki. Z 1 kg wyjdzie ok. 10 klopsów średniej wielkości. Smażymy na oleju bądź oliwie na brązowy kolor.

Porady

Pierwotnie wykorzystywałam zwykłą kapustę, ale kapusta pekińska szybciej się gotuję i nie trzeba jej mielić

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować