• Dla 6 osób
  • Średni

Mielone w nieco innej postaci

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mięso mielone wieprzowe (z łopatki lub szynki): 500 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - bułka kajzerka (czerstwa): 1 sztuka
    - jajo: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - suszone pomidory: 50 gramów
    - Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, curry: 1 szczypta
    - serek topiony (ziołowy): 100 gramów
    - mąka: 2 łyżki
    - sezam: 2 łyżki
    - olej do smażenia: 50 mililitrów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Klops Klopsiki

Klopsiki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę bardzo drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez wyciskarkę. Kajzerkę namoczyć w mleku, lekko odcisnąć. Do mięsa dodać kajzerkę, cebulę, czosnek, jajo, drobno pokrojone suszone pomidory, doprawić do smaku, wymieszać.
  • 2. Serek topiony pokroić w kostkę 1cm. Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego, w środek każdej wciskać kawałek serka, obtaczać w mące wymieszanej z sezamem. Smażyć ze wszystkich stron na oleju. Podsmażone klopsiki poddusić pod przykryciem ok. 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Sezam Suszone pomidory

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować