Tego klopsa uwielbiam, jest pyszny, zdrowy i mało kaloryczny (mało tłuszczu dużo białka) :) Na obiad proponuję z pieczonymi ziemniaczkami, a na kolację z sałatką z vinaigrette :)
Klops ze szpinakiem i bryndzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę pieczemy, lub grillujemy, obieramy ze skórki, kroimy w paseczki, szpinak myjemy, ser kroimy w paseczki.
2.Mięso zmielone mieszamy z drobno posiekaną pietruszką, musztardą, przyprawiamy solą pieprzem i chilli, dobrze ręką ugniatamy. Gotowe wykładamy na stół, formujemy prostokąt, wzdłuż układamy paprykę, ser i szpinak.
3.Klopsa delikatnie zwijamy, smażymy na patelni bez tłuszczu z każdej strony, następnie wkładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Gdy przygotowujemy danie z pieczonymi ziemniaczkami, wkładamy je pokrojone w ćwiartki i posmarowane oliwą z oliwek razem z klopsem, na osobnej blaszce.
Komentarze