Klops ze szpinakiem

4.5 (172 ocen)

  • 55 min

Klops można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno do kanapek.

  • 55 min

Składniki:

  • 1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 szkl mleka
    1 jajko
    2 kromki chleba
    0, 5kg mielonej wieprzowiny
    ¼ łyżeczki kminku
    sól i pieprz do smaku
    1 op mrożonego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klops ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C.
    2. Na patelni roztopić masło i wrzucić 2 ząbki czosnku, szpinak i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć, aż cała woda wyparuje.
    3. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę.
    4. Mleko połączyć z jajkiem, dodać cebulę i czosnek. Na koniec wkruszyć kromki chleba.
    5. Mięso wymieszać z masą mleczno-cebulową. Dodać kminek, sól i pieprz, wymieszać.
    6. Połowę mięsa przełożyć do keksówki. Piec ok. 45 min. Na nie ułożyć szpinak i przełożyć drugą połową mięsa. Piec przez 40-45 minut. Odstawić w foremce, aby klops wystygł.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować