Kasza....tak niedoceniona, a tak zdrowa! Kasza przewyższa swoimi wartościami odżywczymi makaron czy ryż, warto więc pamiętać o niej chociaż raz w tygodniu:)
Kasza z bryndzą i szpinakiem z szaszłykiem warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować sos: wymieszać jogurt z posiekanym koperkiem i posiekanymi kiełkami, odstawić do lodówki.
2.Przygotować szaszłyki (10 sztuk), nabić kawałki papryki i pieczarek, posmarowac oliwą, upiec w piekarniku, lub podsmażyc na patelni na oliwie. Przyprawić solą.
3.Kaszę gryczaną zalać bulionem, gotować do całkowitego wchłonięcia płynu. Gotową wymieszać z jajkiem i szpinakiem, podsmażyć na patelni. Do gorącej kaszy dodać pokruszoną bryndzę, wymieszać uformować babeczki z filiżanki lub foremki, podawać z szaszłykami i sosem jogurtowym.
Komentarze