KLASYCZNY PIECZONY BOCZEK

4.5 (187 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Klasyczny,bo poprostu beż żadnych wymyślanych dodatków,klasycznie smaczny boczek wg przepisu mojej babci.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 kg boczku
    sól
    pieprz
    majeranek
    liście laurowe
    czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kanapki

Klasyczny pieczony boczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przyprawiamy 1. Boczek kroimy na mniejsze kawałki.Każdy kawałek posypujemy dość grubo solą,pieprzem,nacieramy czosnkiem granulowanym,majerankiem.Obkładamy liścmi laurowymi.Układamy na balszce,owijamy reklamówką,odstawiamy na noc do lodówki.
  • 2. Pieczemy ok.1,5 godz w piekarniku ok.170 st.Jesli wytapia sie dużo tłuszczu zlewamy go,zeby boczek nie dusił się na tłuszczu.

Porady

Pyszny z musztardą,ćwikła lub chrzanem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować