Klarowna zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Klarowna zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów jest idealną propozycją obiadu, na którym chcielibyśmy jednocześnie pożegnać uciekające lato i przywitać zbliżającą się jesień.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ćwiartka kurczaka

    • 2 litry wody

    • 1 włoszczyzna

    • 200 g koncentratu pomidorowego

    • 0,5 kg świeżych pomidorów

    • 1-2 ząbki czosnku

    • makaron Lubella Jajeczna 5 jaj

    • sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Klarowna zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Mięso opłukać, włożyć do garnka, dodać szczyptę soli, zalać zimną wodą i moczyć przez około 15 minut.

    • Wylać wodę z moczenia kurczaka, dodać czystą zimną wodę (2 litry), posolić i zagotować na większym ogniu.

    • Zdejmować szumowiny podczas gotowania.

    • Zmniejszyć ogień do minimum i gotować na małym ogniu przez około 1/2 godziny.

    • Dodać obraną i opłukaną włoszczyznę oraz pomidory bez skórki i gotować przez następne 20 minut.

    • Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do zupy.

    • Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    • Wyjąć mięso z wywaru, dodać przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać i zagotować.

    • Doprawić do smaku solą i pieprzem.



    Zupę podawać z ugotowanym makaronem i posiekaną zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować