Czerwony barszcz z dodatkiem słodkiej śmietanki

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Średni

Czerwony barszcz z dodatkiem słodkiej śmietanki jest zupą, która łączy klasyczny smak czerwonego barszczu z delikatnością i słodyczą śmietanki, a podany z makaronem jajecznym tworzy unikatowe połączenie smaków.

  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 kg buraków

    • 1 włoszczyzna

    • 2 udka z kurczaka

    • 1 wędzone wieprzowe żeberko

    • liść laurowy

    • ziele angielskie

    • 1-2 ząbki czosnku

    • 150 ml słodkiej śmietanki 30%

    • makaron Lubella Jajeczna 5 jaj

    • sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Czerwony barszcz z dodatkiem słodkiej śmietanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Do zimnej wody włożyć umyte udka kurczaka oraz żeberko. Zagotować.

    • Po zagotowaniu, zebrać szumowiny.

    • Dodać umytą włoszczyznę i obrane, pokrojone w ćwiartki buraki. Doprawić przyprawami.

    • Gotować do miękkości buraków.

    • Po około 1,5 godziny wyjąć mięso i warzywa, ale pozostawić buraki.

    • Dodać do zupy śmietankę i dokładnie wymieszać całość.

    • Przecisnąć czosnek przez praskę i dodać do zupy.

    • Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

    • Doprawić do smaku solą i pieprzem.


    Zupę podawać z ugotowanym makaronem i kleksem ze śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować