Kiszona dynia

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Bardzo smaczna, zdrowa , chrupiąca i łatwa w przygotowaniu kiszona dynia idealna jako dodatek do mięsa, sałatek, surówek czy kanapek.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Młode małe dynie
    Koper
    Czosnek
    Liść laurowy
    Gorczyca
    Korzeń chrzanu
    Ziele angielskie
    Pieprz ziarnisty
    Liście wiśni i czarnej porzeczki

    Zalewa
    2 litry wody
    4 łyżki soli kamiennej do przetworów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kiszona dynia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewa.
    Wodę z solą zagotuj.
    Dynię umyj i osusz.
    Do słoików wkładaj koper, chrzan liście wiśni i porzeczki, liście laurowe, czosnek po kilka ziarenek pieprzu, ziela i gorczycy. Następnie wkładaj w całości lub pokrojoną dynię w zależności od wielkości słoików i dyni.
  • 2. Dynię zalej zalewą zakręć i odstaw w chłodne ciemne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować