Kiszka ziemniaczana

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Smaczna i nietypowa alternatywa dla ziemniaków

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg ziemniaków
    30 dag mięsa wieprzowego np. podgardla
    2 cebule
    2 jajka
    2-3 łyżki mąki pszennej
    majeranek
    sól
    pieprz
    jelita cienkie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kiszka ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki strugamy i ścieramy tak jak na placki ziemniaczane. Mięso kroimy w drobną kostkę lub mielimy w maszynce o grubych oczkach, następnie podsmażamy na rumiano z cebulą pokrojoną w półplasterki. Wystudzone mięso dodajemy do ziemniaków , razem z jajkami , majerankiem, mąką ,solą i pieprzem. Wyrabiamy jednolitą masę, którą napełniamy jelita, wiążąc sznurkiem co kilka cm. Parzymy w osolonej wodzie około 20-25 minut, uważając aby nie dopuścić do wrzenia,

Porady

Kiszka doskonale nadaje się na grilla, wystarczy tylko lekko posmarować olejem , posypać przyprawą do grilla i piec na tackach do grilla.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.43 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
kiszka ziemniaczana

To może cię zainteresować