Kiełbasowe kwiaty

5 (199 ocen)

  • 40 min

Kiełbaski smakują na ciepło i zimno. Można je też szybko odgrzać. Podaję je z dodatkiem keczupu.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:
    - Opakowanie ciasta francuskiego,
    - Około 14 sztuk kiełbasek ( u mnie kornetki),
    - Białko,
    - Zioła prowansalskie, przyprawa do grilla
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Kiełbasowe kwiaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zwijanie 1. Ciasto francuskie rozwijamy. Tniemy na pasy odpowiadające długości kiełbasek. Kiełbaski zawijamy w ciasto. Zawinięte nacinamy dość głęboko. Przekładamy na blaszkę, formując delikatnie łuk (jak przy ciasteczkach grzebyczkach ). Ciasto smarujemy białkiem. Posypujemy ziołami i przyprawą. Pieczemy około 20 minut w 180°C.
  • Nacinanie 2. Kiełbaski w trakcie pieczenia same wywiną się, przyjmując kształt kwiatu ( Warunkiem jest, by były dobrze nacięte).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować