Kiełbaskowe Zamieszanie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zwykły, dobry, domowy obiad

  • 60 min

Składniki:

  • 700 g mielonego mięsa z łopatki
    pół papryki żółtej
    10-15 dkg żółtego sera
    sól
    pieprz
    papryka słodka mielona
    namoczona w mleku lub wodzie i odciśnięta czerstwa bułeczka
    2 jajka
    bułka tarta
    Surówka:
    pół kapusty pekińskiej
    10-15 dkg żółtego sera
    5-8 pieczarek
    kolorowa przyprawa do sałatek
    słodko pikantny sos chili
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbaskowe zamieszanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę i ser kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z mięsem. Dodajemy jajka, odciśniętą bułkę oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.
  • 2. Formujemy w rękach niewielkie pulpeciki lub kiełbaski i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
  • 3. Pekinkę płuczemy dokładnie i siekamy. Pieczarki kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Ser kroimy w drobną kosteczkę i razem z pieczarkami dodajemy do kapusty. Posypujemy przyprawą, polewamy sosem i dokładnie mieszamy.
  • 4. Podajemy z ziemniakami (np. gotowanymi lub tak jak nasze - z frytkownicy ActiFry) i surówką, polane sosem Salsa lub Barbecue.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kiełbaskowe smarowidło

To może cię zainteresować