700 g mielonego mięsa z łopatki
pół papryki żółtej
10-15 dkg żółtego sera
sól
pieprz
papryka słodka mielona
namoczona w mleku lub wodzie i odciśnięta czerstwa bułeczka
2 jajka
bułka tarta
Surówka:
pół kapusty pekińskiej
10-15 dkg żółtego sera
5-8 pieczarek
kolorowa przyprawa do sałatek
słodko pikantny sos chili
Kiełbaskowe zamieszanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę i ser kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy z mięsem. Dodajemy jajka, odciśniętą bułkę oraz przyprawy i dokładnie mieszamy.
2.Formujemy w rękach niewielkie pulpeciki lub kiełbaski i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
3.Pekinkę płuczemy dokładnie i siekamy. Pieczarki kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Ser kroimy w drobną kosteczkę i razem z pieczarkami dodajemy do kapusty. Posypujemy przyprawą, polewamy sosem i dokładnie mieszamy.
4.Podajemy z ziemniakami (np. gotowanymi lub tak jak nasze - z frytkownicy ActiFry) i surówką, polane sosem Salsa lub Barbecue.
Komentarze