Kiełbasa po Łabowsku

4.5 (181 ocen)

  • 30 min

przysmak z Krynicy Zdroju, zajadałam się tym u babci i w Schronisku na Łabowkiej Hali

  • 30 min

Składniki:

  • ½ kg kiełbasy ( ja wybrałam śląską )
    6-10 plasterków sera (u mnie tostowy)
    Dowolna sałatka ( najlepiej kiszona kapusta, ogórki )
    Musztarda i ketchup

    Składniki na naleśniki piwne:
    ½ l mleka
    1 jajko
    ¾ szkl mąki
    ½ szkl piwa jasnego
    Sól, pieprz
    ¼ szkl oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa po łabowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • lekko mi się zarumienił naleśniczek :P 1. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe z mleka, piwa, jaja i mąki, doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli nie jest dość gęste dosypujemy mąki. Ubijamy ciasto aż do uzyskania konsystencji rzadkiej śmietany i dolewamy 2 łyż oleju, smażymy placki z obu stron. Na gotowe nakładamy po plasterku sera i przyrządzoną jak poniżej kiełbaskę.
  • kiełbaski 2. Na osobnej patelni na resztce oleju smażymy nacięte wcześniej kiełbaski, na rumiano z obu stron aż nacięcia będą widocznie obsmażone.
    Zawinięte w rulonik naleśnikowy kiełbaski polewamy ketchupem i musztardą, podajemy wraz z kwaśną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować