Kiełbasa po cygańsku

  • wyświetlono: 4609 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 1

Można jeść je jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką lub po prostu z chlebem. Bardzo rozgrzewające i sycące.

monika016

Składniki

400g dobrej jakości kiełbasy (u mnie drobiowa)
100g wędzonego boczku
2 średnie cebule
1 czerwona papryka
1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2-3 średniej wielkości korniszony
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Kiełbasa po cygańsku

  • 1. Na patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w cienkie paski paprykę. Kiedy cebula się zeszkli dolewamy szklankę wody i dusimy około 30 minut.
  • 2. Na drugiej patelni podsmażamy do zarumienienia pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w dość grube plastry kiełbasę.
  • 3. Łączymy składniki z obydwu patelni, dodajemy paprykę w proszku, koncentrat, przyprawiamy do smaku. Na sam koniec dorzucamy pokrojone w kostkę korniszony.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumama_mnie_nauczylakiełbasa

Komentarze

Podobne przepisy

Karkówka po cygańsku z lubczykiem

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Karkówka po cygańsku z lubczykiem

Rozpływająca się w ustach, delikatna...

Karkówka po cygańsku

Dodane przez: agarybak76

Karkówka po cygańsku

Bardzo sycące i rozgrzewające danie....

Karkówka z warzywami po cygańsku

Dodane przez: 2milutka

Karkówka z warzywami po cygańsku

Pożywny obiad mięsny z warzywami...

udka po cygańsku

Dodane przez: capri

udka z kurczaka po cygańsku

Bardzo trafne połączenie smaków,...

karkówka po cygańsku

Dodane przez: gnomcio

Karkówka po cygańsku

Cudownie aromatyczna i rozpływająca...

Kiełbaski koktajlowe po cygańsku

Dodane przez: ewaeu

Kiełbaski koktajlowe po cygańsku

Takie kiełbaski z pikantnymi warzywami...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE