Kompot z rabarbaru i jabłek

  • wyświetlono: 16326 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Orzeźwiający smak dzieciństwa ;) Tak przygotowany kompot gotowała mi babcia

bornonheels
  • 30min

Składniki

4 – 5 grube gałązki rabarbaru
2 duże jabłka
1 cytryna
7 łyż stołowych cukru
2,5 litra wody

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kompot z rabarbaru i jabłek

  • 1. Kompocik, wiadomo – bardzo łatwa sprawa. Obieramy owoce i warzywa, kroimy na kawałki i wrzucamy do gotującej się wody, dosypujemy cukru do smaku, jeżeli lubimy można wycisnąć sok z 1 cytryny. Gotujemy aż zacznie wrzeć i po tym jeszcze 5 minut. Przecedzamy przez sitko (rabarbar się rozwarstwi), podajemy schłodzony ;)

    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakiszkola_babci
 

Komentarze

Podobne przepisy

Kompot z śliwek i jabłek

Dodane przez: Beata12

Kompot ze śliwek i jabłek

Choć to jeszcze nie jesień zapraszam...

Kompot z czarnej porzeczki i rabarbaru

Dodane przez: Beata12

Kompot z czarnej porzeczki i rabarbaru

Dobry kompot na letnie upały

Kompot z rabarbaru i truskawek

Dodane przez: Doraa

Kompot z rabarbaru i truskawek

Mój letni napój - kompot.

kompot

Dodane przez: justi2401

Miętowy kompot z jabłek i mirabelek

Obowiązkowy w sezonie. Dobrze schłodzony...

Kompot z rabarbaru

Dodane przez: joanna30

Kompot z rabarbaru

Orzeźwiający kompot, który ugasi...

Kompot z rabarbaru z miętą i limonką

Dodane przez: Ola1984

Kompot z rabarbaru z miętą i limonką

Gasi pragnienie, orzeźwia i smakuje...