Kiełbasa po chińsku

  • wyświetlono: 811 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Lubię eksperymentować w kuchni. Kiełbasa po chińsku jest prosta w przygotowaniu. Ma nietypowy smak. Moja rodzina ją uwielbia.

marika1503
  • 8 porcje
  • Łatwy

Składniki

- kiełbasa: 1 kilogram
- cebula: 3 sztuki
- szczypiorek pęczek: 1 sztuka

- sos sojowy: 3 łyżki
- wino ryżowe: 3 łyżki
- sos ostrygowy: 2 łyżeczki
- sos chilli: 2 łyżeczki

Sposób przygotowania przepisu:

Kiełbasa po chińsku

  • 1. Kiełbasę pokroić na kawałki. Każdy kawałek ponacinać w kratkę.
  • 2. Wymieszać składniki marynaty, polać nią kiełbaski i odstawić na co najmniej 30 minut.
  • 3. Cebulę obrać i pokroić na plasterki, szczypior na kawałki.
  • 4. Grillować kiełbaskę i plasterki cebuli na średnim żarze, obracając od czasu do czasu, aż wszystko ładnie się przyrumieni. Udekorować szczypiorkiem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

obiadsmaki_lata

Komentarze

Podobne przepisy

Wieprzowina po chińsku z sezamem

Dodane przez: 2milutka

Wieprzowina po chińsku z sezamem

Chińskie danie które przygotujesz...

Ryż po chińsku

Dodane przez: zaqwsx123

Ryż po chińsku

Ryż po chińsku jest smacznym daniem...

Kurczak z warzywami po chińsku

Dodane przez: bogusia82

Kurczak z warzywami po chińsku

Kurczak przyrządzony z warzywami...

image-25y4v9c

Dodane przez: monika016

Kurczak po chińsku z ryżem

Odrobina egzotyki i odejście od...

Gulasz cielęcy "po chińsku"

Dodane przez: malgosia74

Gulasz cielęcy "po chińsku"

Danie to jest idealne na wszelkie...

Golonka po chińsku

Dodane przez: Świeca Urszula

Golonka po chińsku

Taką golonkę jadłam w kuchni chińskiej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE