Kiełbasa po myśliwsku

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

To danie uratowało mojego męża przed śmiercią głodową. Robi się je bardzo szybko i jest rewelacyjne w smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka piwa
    6 kiełbas (ja użyłam śląskich)
    puszka krojonych pomidorków z puszki
    1 cebula
    3 konserwowe ogórki
    3 suszone grzyby
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki oleju
    2 liście laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    sól, pieprz, majeranek, tymianek, słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa po myśliwsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby zalać 1/2 szklanki wrzątku i moczyc ok 1 godz. Po tym czasie je posiekać. Kiełbasę pokroić w plasterki i zalać piwem. Odstawić na ok 1 godz a następnie pozostałe w garnku piwo wylać.
  • 2. Gotowe danie pospać natką pietruszki i podawać z pieczywem.
  • 3. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju, dodać pokrojone grzyby razem z wodą spod grzybów i wlać do kiełbasy. Smażyć kilka minut. Dorzucić pokrojone w kostkę ogórki, pomidory, liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Dusić razem ok 20 minut. Jeżeli potrawa tego wymaga, doprawić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować