Ketchup z cukinii

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ten ketchup z cukinii jest po prostu przepyszny.Świetny zapach,konsystencja i smak.O sklepowym ketchupie możemy zapomnieć...

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg cukini
    0,5 kg cebuli
    sól
    2 szkl cukru kryształu
    3 słoiczki przecieru pomidorowego
    łyżeczka pieprzu
    łyżeczka ostrej papryki i słodkiej
    łyżeczka:oregano,bazylii i ziół prowansalskich
    niepełna szkl octu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ketchup z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyć,obrać i zetrzeć na grubych oczkach.
    Cebule obrać i pokroić,dodać do cukinii i nasolić.Zostawić na 6 godzin.
  • 2. Cukini nie odciskamy,tylko stawiamy na małym ogniu,dodajemy pieprz,papryki,przecier i gotujemy 20 minut.
  • 3. Na koniec dodać ocet ,zioła i gotujemy jeszcze 10 minut.Zmiksować blenderem i przełożyć do wyparzonych słoiczków.Pasteryzować 15 minut.

Porady

Do ketchupu możemy dodać świeży czosnek i curry.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować