Keks twarogowy z czosnkiem i kukurydzą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Wytrawne ciasto w formie chlebka, znakomity dodatek do zupy.

  • 60 min

Składniki:

  • 200g twarogu (tłusty lub półtłusty)
    2 jajka
    100ml mleka
    1/3 szklanki oleju lub oliwy o smaku czosnkowym
    1,5 szklanki mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka Vegety (lub do smaku)
    przyprawy wg uznania: słodka i ostra papryka, pieprz, oregano
    mała puszka mieszanki kukurydzy z czerwoną fasolką (140g po odsączeniu)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Keks Przystawki

Keks twarogowy z czosnkiem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dokładnie zmiksować mokre składniki (twaróg, jajka, mleko, oliwę) oraz suche przyprawy (Vegetę, paprykę, pieprz - bez oregano).
  • 2. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać składniki łyżką do momentu połączenia.
  • 3. Dodać kukurydzę z fasolką oraz szczyptę oregano.
  • 4. Ciasto przełożyć do keksówki i zapiekać 45-50 minut w temperaturze 180 stopni.
  • image-0wcli1d 5. Ciasto studzić na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować