Keczup z cukinii

4.45 (151 ocen)

  • 7 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Każdy kto choć raz spróbuje tego keczupu zawsze prosi o przepis.

  • 7 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg cukinii,
    50 dag cebuli,
    2 łyżki soli,
    50 dag cukru,
    szklanka octu,
    łyżeczka pieprzu,
    łyżeczka słodkiej mielonej papryki,
    1/2 łyżeczki chilli,
    3 słoiki koncentratu pomidorowego( 3x190 g).
Wystaw ocenę:

4.45 (151 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Keczup z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w kostkę. Warzywa posypać solą i odstawić na 6 godzin. Po tym czasie warzywa odcisnąć z nadmiaru soku i gotować na małym ogniu około 30 minut. Następnie warzywa zblendować, dodać przyprawy, cukier koncentrat pomidorowy ocet i wszystko zagotować. Gorący keczup przełożyć do słoików i pasteryzować około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować