Kawowy przekładaniec

4.5 (198 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Coś dla wielbicieli kawy bez pieczenia

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 5-6 wafli gofrowych
    pol puszki masy kajmakowej
    paczka herbatników / krakersów
    szklanka śmietany kremówki
    2 łyżki cukru pudru
    4 łyżeczki żelatyny
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    2 łyżki kawy mielonej
    op. kremu śmietankowego do tortu
    200 ml zimnego mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kawowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na spodzie blaszki 20x30cm rozłożyć wafle, posmarować grubo masa kajmakowa. Ułożyć warstwę herbatników. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku, ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i kawą rozpuszczalną, dodać żelatynę. Krem wylać na warstwę herbatników, odstawić do lodówki na 15 min, do lekkiego stężenia. Rozłożyć kolejną warstwę herbatników. Krem ubić z mlekiem, wylać na wierzch, posypać kawą mieloną. Odstawić do całkowitego stężenia do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować