Kawowiec

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Ciasto jest bardzo wykwintne w smaku, połączenie sera i biszkoptów nasączonych kawą ,to już rozpusta coś dla fanów kawy;)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 7 jajek
    0,5 szklanki cukru
    1 kostka margaryny ( palma)
    4 serki homogenizowane ( waniliowe po 150g)
    3 szklanki mleka w proszku
    3 łyżki żelatyny
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    1 opakowanie biszkoptów 200g
    1 czekolada 100g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kawowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ucieramy 1. Dwa jajka i 5 żółtek utrzeć z cukrem i margaryną. Dodać serki homogenizowane i mleko w proszku, dokładnie wymieszać.
  • układamy biszkopty 2. 2 łyżki kawy rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody. Tortownicę o średnicy 28cm wykładamy papierem, układamy biszkopty nasączone w zimnej kawie.
  • wylewamy masę 3. Żelatynę rozpuścić w 1 szklance gorącej wody, ostudzić. Dodać do masy, dokładnie wymieszać. Połowę masy wylać na biszkopty.
  • posypujemy startą czekoladą 4. Następnie ułożyć drugą warstwę nasączonych biszkoptów przykryć resztą masy. Posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować