Ciasto kawowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto:
Ze wszystkich składników wyrobić jednolite, gładkie ciasto. Podzielić na pół. Każdą część rozwałkować i wyłożyć na blachę o wymiarach 24x40 wyłożona papierem do pieczenia. Upiec osobno obydwa placki po 20 min w temp. 180 st.
2.masa kawowa:
Z 0,5 l mleka odlać pół szklanki. Resztę mleka zagotować z cukrem. Odlać 2-3 łyżki mleka, rozpuścić w niej kawę, Dodać do mleka gotowanego z cukrem. W pół szklanki mleka rozrobić obie mąki. Ugotuj budyń, wystudź. Margarynę utrzyj na puszystą masę. Dodawaj porcjami budyń.
3.Ciasto nasączamy ponczem. Wykładamy na nie 1/2 kremu, przykrywamy drugim ciastem. Smarujemy pozostałą resztą kremu. Dekorujemy startą czekoladą.
Komentarze