KASZA Z SOSEM SOJOWYM I PIECZONYMI WARZYWAMI

4.49 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To idealna propozycja na pożywny lunch.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • torebka kaszy gryczanej,
    łyżka sosu sojowego,
    2 średnie marchewki,
    2 średnie pietruszki,
    1/2 większego selera,
    mały por,
    ząbek czosnku,
    łyżka oleju,
    po 1/3 łyżeczki soli, pieprzu i ostrej papryki,
    po 1/2 łyżeczki kurkumy i słodkiej papryki,
    duża garść posiekanej natki pietruszki,
    garść posiekanego szczypiorku.
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza z sosem sojowym i pieczonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, selera i pietruszkę kroję w małą kostkę, pora w plastry. Warzywa mieszam z olejem połączonym z przyprawami. Przekładam na blachę, piekę w 200 stopniach około 20 minut.
    Kaszę gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam i łączę z sosem sojowym.
    Układam warstwy: kasza gryczana, natka pietruszki, pieczone warzywa. Całość posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad Lunch

Podobne przepisy

To może cię zainteresować