Kasza z mięsem mielonym i warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielonym i warzywami. Możesz ją przygotować dzień wcześniej.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 200 g kaszy jęczmiennej
    600 g mięsa mielonego
    1 cebula
    1 marchewka
    1 mały seler
    1 por (biała część)
    200 g fasolki szparagowej
    0,5 małej kapusty pekińskiej
    Olej
    Sól pieprz do smaku
    Zioła prowansalskie
    1 łyżka mąki
    1 łyżka śmietany
    Pęczek natki pietruszki
    2 gałązki lubczyku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania jednogarnkowe

Kasza z mięsem mielonym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W woku rozgrzej olej dodaj pokrojoną cebulę chwilę podsmaż dodaj mięso mielone a następnie startą na tarce marchew i selera. Pora pokrój w pół plasterki, fasolkę podziel na mniejsze kawałki, kapustę pokrój. Dodaj do woka.
    Wszystko razem duś chwilę a następnie dodaj tyle wody żeby przykryła warzywa. Dodaj pokrojony lubczyk.
    Kaszę opłucz dodaj do warzyw, gotuj około 25 minut. W razie potrzeby podłej wodą. Dopraw do smaku solą pieprzem i ziołami. Na koniec zagęść mąka i śmietaną.
    Wierzch posyp natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kasza jaglana z mięsem mielonym i warzywami

To może cię zainteresować