Kasza z mięsem mielonym, pomidorami i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gryczaną ugotować na sypko.
2.Mięso mielone opłukać chłodną wodą i wrzucić na patelnię (u mnie: ceramiczna, w innym przypadku należy użyć odrobiny oleju/oliwy). Podsmażać, aż się zarumieni ze wszystkich stron. Doprawić pieprzem, solą morską, suszonym czosnkiem, suszoną cebulą i suszonymi pomidorami. Bazylię pokroić i dodać do mięsa.
3.Świeże pomidory umyć i pokroić w większą kostkę. Dodać do mięsa, na patelnię. Jeśli pomidory nie są zbyt soczyste można całość podlać odrobiną wody. Przykryć i dusić kilkanaście minut, na małym ogniu.
4.Gdy wszystko będzie już gotowe (czyt. kasza oraz mięso) przygotować talerze. Nałożyć kaszę gryczaną, mięso z pomidorami i podawać.
Komentarze