karpatka budyniowo-owocowa z aronią gruszkową

0 (0 ocen)

karpatka jest przepysznie pyszna i szybko się zjadła...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • woda 250 ml, masło lub margaryna 125 gram, mąka tortowa 200 gram, jajka 5 sztuk, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem do karpatki 1 opakowanie, owoce 2 szklanki/śliwki,gruszki,jabłka, aronia gruszkowa domowa 250 gram, cukier puder - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Karpatka Desery

Karpatka budyniowo-owocowa z aronią gruszkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. nie otwierać piekarnika w trakcie pieczenia karpatki = wodę zagotować z margaryną w garnku
  • etap 2. wsypać mąkę i mieszać w trakcie gotowania na mniejszym ogniu do powstania kuli, ciasto wystudzić
  • image-28lcctm 3. do zimnego ciasta wbijać po jednym jajku w trakcie wyrabiania mikserem
  • etap 4. blaszka z piekarnika wyłożona papierem do pieczenia, ciasto rozsmarować na blaszce
  • etap 5. piekarnik elektryczny nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, ciasto piec przez 10 minut, następnie temperature zmniejszyć na 170 C i piec dalej 15-20 minut na złoty dość ciemny kolor, wystudzone ciasto przeciąć na połowę
  • etap 6. krem budyniowy do karpatki bez gotowania przygotować wg zaleceń, dodac pokrojone owoce i wszystko połączyć
  • etap 7. krem rozsmarować na jednej części ciasta, na kremie rozsmarować dżem aroniowo-gruszkowy (użyłam swojej roboty dżemik), nakryć drugą częścią ciasta, schować do lodówki na 2 godziny
  • etap 8. przed podaniem karpatkę posypać cukrem pudrem - karpatka jest przepysznie pyszna i szybko się zjadła
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Aronia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować