Karkówka ze śliwką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Najbardziej lubiana karkówka w mojej rodzinie. Jest przygotowywana na każdą okazję i znika ze stołu jako pierwsza.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1kg karkówki w plastrach (u mnie 6)
    12 suszonych śliwek
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Karkówka pieczona

Karkówka ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę przyprawić solą i pieprzem, naciąć w dwóch miejscach i wsadzić śliwki. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podczas smażenia proponuję przykryć patelnie pokrywką, mięso strasznie pryska. Usmażone mięso przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą do połowy wysokości mięsa. Dusić na małym ogniu do miękkości ok 40-50 minut w zależności od grubości mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki węgierki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Duszenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (180 ocen)

SCHAB LUB KARKÓWKA  ZE ŚLIWKĄ

4.41 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Karkówka  ze śliwkami

To może cię zainteresować