SCHAB LUB KARKÓWKA ZE ŚLIWKĄ

4.5 (180 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

PYSZNE I SOCZYSTE MIĘSKO

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Schab ze sliwką, ok. 1 kg, tym razem z Biedronki
    przyprawa uniwersalna, kawałek masła
    2 małe marchewki
    Pół dużej pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab lub karkówka ze śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SCHAB LUB KARKÓWKA  ZE ŚLIWKĄ 1. Do garnka wlałam wodę do połowy, mięso ma być prawie zanurzone i dodałam 1 łyżkę przyprawy uniwersalnej, zagotowałam.
    Schab wyjęłam z opakowania i przełożyłam go do woreczka foliowego do pieczenia
    włożyłam kawałek masła, dodałam też 2 małe marchewki i pól dużej pietruszki, zawiązałam sznurkiem i włożyłam do wrzątku.
    Garnek przykryłam pokrywką i gotowałam na wolnym ogniu do miękkości ok 1,5 godziny.
    Mięsko wyszło bardzo smaczne i soczyste. Można pokroić i podać z sosem z gotowania mięsa, wystarczy go tylko zagęścić.
    Ja pokroiłam i zrobiłam na zimno w galarecie

    W taki sam sposób można zrobić każde mięsko i będzie bardzo soczyste

Porady

Ja tym razem poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowe mięsko ze śliwką ale gdy mamy czas to warto zrobić je wg własnego przepisu,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować