Karkówka w sosie słodko-kwasnym z pieczarkami i cebulką

4.49 (160 ocen)

  • 2 godz.

Karkówka zrobiła furorę na imprezie rodzinnej.Jest obłędna w smaku,

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1,30 kg karkówki
    0,40 kg pieczarek
    duża cebula, 3 ząbki czosnku
    duży słoik ogórków konserwowych
    duży ketchup dobrej jakości
    5 łyzek oliwy
    mąka,sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie słodko-kwasnym z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Karkówkę pokroić w grube plastry, posolić, popieprzyć, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, odstawić na godzinę do lodówki. Następnie toczyć w mące i obsmazyć na złoty kolor. Pieczarki, cebulę i połowę ogórków ze słoika pokroić w plasterki.Cebulę w krążki.Naczynie posmarować /dno/ marynatą i na to ukladać na przemian warzywa i mięso w naczyniu żaroodpornym. Wymieszać 1/2 butelki ketchupu z 1/2 słoika zalewy z ogórków i oliwą. Zalać mięso. Piec ok 1 godz w piekarniku.

Porady

Najlepiej smakuje z purre ziemniaczanym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować